20160425_001_01D_369_BW
Restaurang Wijkanders, namngiven efter August Wijkander som var Chalmers Tekniska Instituts förste rektor, är ett café, lunch, bistro, vinbar & festvåningsverksamhet mitt i Chalmers Vasa området. Restaurangen öppnar måndagen den 16:e maj 2016 och ambitionen är att få en mötesplats med kvalitativ mat & service för så väl studenter, anställda, Chalmersska Ingenjörsföreningen som för allmänheten.

20160425_001_01D_297_BW

Dagtid serveras dagens lunch, där anställda, CING, studenter samt allmänheten i närområdet har möjlighet att avnjuta lunch i en modern tappning av ”bricklunch”. Lunch med sallad, bröd och andra tillbehör serveras på buffé, och lunchen på tallrik serveras vid bordet.

Givetvis gäller gästkortet här, vilket ger möjlighet till smidig betalning via vår obemannade kassa.

Öppet även kvällstid från i höst!
20160425_001_01D_024_BWUtöver lunch kommer vår Bistro & Vinbar från i höst ha öppet onsdag – fredag kvällar till kl. 23.00. Här ska man kunna slinka in på ett glas gott och välja mellan flera goda rätter. Du kan även arrangera frukostmöten på Wijkanders, eller bara sätta dig för en fika med kollegor och vänner.

20160425_001_01D_089_BW

20160425_001_01D_214_BWWijkanders är också ett efterlängtat tillskott när det gäller festvåning och bokning för slutna sällskap upp till 150 sittande gäster. Vi välkomnar bröllop, konferensmiddagar, mingel med möjlighet att i olika former skapa en inramning med musik och underhållning.

I direkt anslutning till Wijkanders ligger Fakultetsvåningen, vilket möjliggör att smidigt kunna beställa förtäring från restaurangen i samband med bokningar och arrangemang där.

”Vi jobbar med högkvalitativa råvaror, personliga möten och arrangemang med ett brett spektrum av vin, öl och dryck. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa” säger Driftschef Tobias Bätz, han fortsätter: ”Vi vill att man ska kunna gå förbi och slinka in för ett glas av något gott och det ska finnas något för både den småhungrige och hungrige. Vår personal är vårt hjärta och bemötandet ska kännas familjärt, avslappnat och kunnigt.”

Givetvis är Wijkanders miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas, precis som övriga enheter inom Chalmers Konferens & Restauranger, som kommer att driva restaurangen.

Öppettider: Se aktuell informationen under fliken ”Kontakt”