Restaurangen ligger en liten bit ner mot Vasaplatsen, mellan Gibraltargatan & Kapellplatsen. Bredvid gamla Chalmers Villans restaurang och ersättare till denna. I anknytning till restaurangen finns även den nya Fakultetsvåningen.

Vi öppnade i Maj 2016 och ambitionen är att vara en avslappnad bar och bistro kvällstid för alla på campus och privatpersoner. För studenter med laddat kårkort och rabatt kostar en lunch 70kr och för privatpersoner finns även våra Gästkort med rabatterade luncher.

Wijkanders öppnar vardagar från kl 10:30 och har en modern och aningen lyxigare variant av bricklunch från 11:00 – 13:30. Maten är variationsrik och inspirerad från svensk husman till det gamla klassiska Frankrike.

Kvällstid öppnar vi för närvarande sällskap över 20 personer med förbokning av mat.

En altan finns också för varmare eftermiddagar & kvällar. Wijkanders är också ett efterlängtat tillskott när det gäller festvåning och bokning för slutna sällskap upp till 150 sittande gäster. Vi har olika evenemang som exempelvis AW och anordnar även bröllop, konferensmiddagar, studentmiddagar och mingel med olika möjligheter för att skapa en inramning med musik och underhållning.

Välkomna att besöka oss.