Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

 

 

 

Wijkanders Lunch v17

Måndag 22/4

STÄNGT

Tisdag 23/4
Vegetarisk: Tortellini, tomatsås, grana padano och ruccola
(Tortellini, tomato sauce, grana padano & rocket salad)
Fisk: Kryddbakad lax, stekt bulgur, zucchini & myntakrämliver
(Spiced salmon, fried bulgur, zucchini & mint cream)
Kött: Mejramkorv, rostad potatis, senapskräm & rostad lök
(Marjoram sausage, roasted potatoes, mustard cream & roasted onions)

Onsdag 24/4
Vegetarisk: Bakad rotselleri, dragon & matvetesallad
(Baked celeriac, tarragon & wheat berry salad)
Fisk: Bakad fisk, krämig risoni & rostad tomat
(Baked fish, creamy risoni & roasted tomatoes)
Kött: Helstekt kotlettrad, dragonkräm, rostad potatis & rotfrukter
(Pork loin, tarragon cream, roasted potatoes & root vegetablesr)

Torsdag 25/4
Vegetarisk: Falafel, ris, sesamkräm, picklade rädisor & spenat
(Falafel, rice, sesame cream, pickled radish & spinach )
Fisk: Bakad fisk, tomat- & saffransbuljong, rotsaker
(Baked fish, tomato & saffron broth, root vegetables)
Kött: Yoghurtmarinerat kycklingbröst, mango chutney & kryddris
(Yoghurt marinated chicken breast, mango chutney & spiced rice)

Fredag 26/4
Vegetarisk: Bakad Blomkål, kaprisdressing, gröna linser & solrosskott
(Baked cauliflower, capers dressing, green lentils & sunflower sprouts)
Fisk: Pankobakad fisk, tartarsås, citron, kokt potatis & ärtskott
(Pankobakad fisk, tartarsås, citron, kokt potatis & ärtskott)
Kött: Pasta med gorgonzola, champinjon & nattbakad högrev
(Pasta with gorgonzola, mushrooms & slow cooked beef chuck)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!