Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

Lunchmeny vecka 15.  9/4 – 13/4

Wijkanders Lunch v15

 

TORSDAG 12/4
VEGETARISK: Variation på betor, stekt råris, pumpafrön, honung & smetana
(Beet varieties, fried whole grain rice, pumpkin seeds, honey & smetana)
FISK: Kokt kummel, brynt smör, hasselnötter, soja, citron, rotselleri- & potatisstomp, ärtsallad
(Boiled hake, browned butter, hazelnuts, soy, lemon, celeriac & potato mash, pea salad)
KÖTT: Pytt i panna, bakad äggula, rödbeta & saltgurka
(Swedish hash, baked egg yolk, beetroot & pickles)

FREDAG 13/4
VEGETARISK: Spenatsoppa, 63°C ägg, gruyeretoast
(Spinach soup, 63° C egg, gruyere toast)
FISK: Ugnsstekt lax, dillhollandaise, kokt potatis, skott- & örtsallad, betcrudité
(Oven baked salmon, dill hollandaise, boiled potatoes, sprout & herb salad, beet cruditée)
KÖTT: Chili på svenskt högrev, ostkräm, nachos, jalapenos, ris, koriander & picklad lök
(Chili of swedish beef chuck, cheese cream, nachos, jalapenos, rice, coriander & pickled onions)

95kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

ALLTID PÅ WIJKANDERS VARJE LUNCH

Wijkanders Caesarsallad 
Friterat kycklinglår, sidfläsk, tomat, parmesandressing & krutonger
(Deep-fried chicken, bacon, tomato, parmesan dressing & croutons)

Pot Au Feu
Fisk- & skaldjursgryta, fänkål, saffran, aioli, krutonger
(Seafood casserole, fennel, saffron, aioli, croutons)

105kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

Med reservation för ändring av råvaror

Lunchmeny vecka 16.  16/4 – 20/4

Wijkanders Lunch v16

MÅNDAG 16/4
VEGETARISK: Tofu, curry- & kokossås, jasminris, cashewnötter & koriander
(Tofu, curry & coconut sauce, jasmine rice, cashew nuts & coriander)
FISK: Sojabakad fisk, svamp, palsternacka, rostad potatis, örter & ricotta
(Soy baked fish, mushrooms, parsnips, roasted potatoes, herbs & ricotta)
KÖTT: Bratwurst, fransk potatissallad, rostad lök & dijonkräm
(Bratwürst, french potato salad, roasted onions & dijon cream)

TISDAG 17/4
VEGETARISK: Svamp- & sojafärslimpa, rostad potatis, rårörda vinbär & gräddsås
(Mushroom & soy meatloaf, roasted potatoes, preserved black currants & cream sauce)
FISK: Örtbakad fisk, ljummen potatissallad, ört- & vitlökskräm
(Herb baked fish, warm potato salad, herb & garlic cream)
KÖTT: Nattbakad rapsgrissida, surkål, sky & rostad potatis
(Slow cooked canola fed pork belly, choucroute, gravy & roasted potatoes)

ONSDAG 18/4
VEGETARISK: Ramslöksrisotto, rostad palsternacka, rotsakschips & grana padano
(Wild garlic risotto, roasted parsnips, vegetable chips & grana padano)
FISK: Ugnsstekt torsk, ramslöksrisotto, fänkålssallad, baby leaf & grana padano
(Oven baked cod, wild garlic risotto, fennel salad, baby leaf & grana padano)
KÖTT: Gödkalvbringa, rostade rotsaker, dragonmajonnäs & stekt potatis
(Veal brisket, roasted roots, tarragon mayonnaise & fried potatoes)

TORSDAG 19/4
VEGETARISK: Bakad rotselleri, wookade gryn, fetaostkräm & rostade solrosfrön
(Baked celeriac, wheat berry wook, feta cheese cream & roasted sunflower seeds)
FISK: Pocherad torsk, musselsås, potatis- & blomkålsmos
(Poached cod, mussel sauce, potatoes & cauliflower mash)
KÖTT: Helstekt kotlettrad, rödvinsås, rostad tomat, spenat & råstekt potatis
(Roasted pork loin, red wine sauce, roasted tomatoes spinach & fried potatoes)

FREDAG 20/4
VEGETARISK: Rostade betor, chevré, valnötter, honungsdressing & romansallad
(Roasted beets, goat cheese, walnuts, honey dressing & romano salad)
FISK: Ångad fisk, nudelsallad, sesambuljong & pak choy
(Steamed fish, noodle salad, sesame broth & pak choy)
KÖTT: Köttbullar, lingongräddsås, potatismos & inlagd gurka
(Meatballs, lingonberrie sauce, mashed potatoes & pickled cucumber)

95kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

ALLTID PÅ WIJKANDERS VARJE LUNCH

Wijkanders Caesarsallad 
Friterat kycklinglår, sidfläsk, tomat, parmesandressing & krutonger
(Deep-fried chicken, bacon, tomato, parmesan dressing & croutons)

Pot Au Feu
Fisk- & skaldjursgryta, fänkål, saffran, aioli, krutonger
(Seafood casserole, fennel, saffron, aioli, croutons)

105kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!