Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

 

Lunchmeny vecka 25. 18/6 – 22/6

Wijkanders Lunch v25

 

ONSDAG 20/6
VEGETARISK: Aubergin & zucchinigratäng, tomat, ost, belugalinser, frön & baby leaf sallad
(Aubergin & zucchini gratin, tomato, cheese, beluga lentils, seeds & baby leaf salad)
FISK: Panerad stekt sej, västkuströra, färskpotatis, citron & dill
(Fried crumbed saithe, shellfish salad, new potatoes, lemon & dill)
KÖTT: Salsiccia, tomat- & pastagratäng, mozzarella, oregano & spenat
(Salciccia, tomato & pasta gratin, mozzarella, oregano & spinach)

TORSDAG 21/6
VEGETARISK: Grönsaksbiff, bugursallad, tzatziki & rostad hjärtsallad
(Vegetable patty, bulghur salad, tzatziki & roasted gem salad)
FISK: Dill & gräslöksbakad kummel, mussel & räksås, smörslungad färskpotatis
(Dill & chive baked hake, mussel & shrimp sauce, buttered new potatoes )
KÖTT: Biff lindström, potatismos, skysås, persilja & saltgurka
(Beef patty, beets, capers, mashed potatoes, gravy, parsley & pickles)

FREDAG 22/6 – midsummer closed!
VEGETARISK:
()
FISK:
()
KÖTT:
()

95kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

ALLTID PÅ WIJKANDERS VARJE LUNCH

Wijkanders Caesarsallad 
Friterat kycklinglår, sidfläsk, tomat, parmesandressing & krutonger
(Deep-fried chicken, bacon, tomato, parmesan dressing & croutons)

Pot Au Feu
Fisk- & skaldjursgryta, fänkål, saffran, aioli, krutonger
(Seafood casserole, fennel, saffron, aioli, croutons)

105kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

Med reservation för ändring av råvaror

Lunchmeny vecka 26. 25/6 – 29/6

Wijkanders Lunch v26

MÅNDAG 25/6
VEGETARISK: Falafel, libabröd, sallad, vitlöksdressing, picklad lök & rostade sesamfrön
(Falafel, liba bread, salad, garlic dressing, pickled onions & roasted sesame seeds)
FISK: Pasta, rökt lax, västerbottenost, bechamel, räkor, picklad lök & spenat
(Pasta, smoked salmon, cured cheese, bechamel sauce, shrimps, pickled onions & spinach)
KÖTT: Pannbiff, gräddsås, potatismos & inlagd gurka
(Meat patty, cream sauce, mashed potatoes, lingonberries & pickled cucumber)

TISDAG 26/6
VEGETARISK: Pasta, gorgonzolasås, rostad blomkål, broccoli & ärtskott
(Pasta, gorgonzola sauce, roasted cauliflower, broccoli & pea sprouts)
FISK: Panko bakad torsk, örtslungad färskpotatis, kall dillkräm & citron
(Panko baked cod, herb seasoned new potatoes, cold dill cream & lemon)
KÖTT: Ört- & vitlöksstekt kotlettrad, pepparsås, rostad potatis & örtsallad
(Herb & garlic fried pork loin, pepper sauce, roasted potatoes & herb salad)

ONSDAG 27/6
VEGETARISK: Bönchili, sojaprotein, ris, smetana & saltgurka
(Bean chili, soy protein, rice, smetana & pickles)
FISK: Pocherad torsk, tomat- & saffranbuljong, vitlöksyoghurt, fänkål, färskpotatis & friterat tunnbröd
(Poached cod, tomato & saffron broth, garlic yoghurt, fennel, new potatoes & deep fried flat bread)
KÖTT: Nattbakad kalvhögrev, cajunmajonnäs, klyftpotatis & bakad tomat
(Slow cooked veal chuck, cajun mayo, potato wedges & baked tomato)

TORSDAG 28/6
VEGETARISK: Vegetarisk lasagne, svamp, sojafärs, mozzarella, rostad tomat & spenat
(Vegetarian lasagna, mushrooms, soy mince, mozzarella, roasted tomatoes & spinach)
FISK: Bakad kummel, vitvinsås, potatis- & gräslöksmos, räkor, pepparrot & dill
(Baked hake, white wine sauce, potato & chive mash, shrimps, horseradish & dill )
KÖTT: Tandoorimarinerad kycklingfilé, ris, raita, mango chutney & papadam
(Tandoori marinated chicken breast, rice, raita, mango chutney & papadam)

FREDAG 29/6
VEGETARISK: Kikärtscurry, mango chutney, raita, ris & papadam
(Chickpea curry, mango chutney, raita, rice & papadam)
FISK: Havets wallenbergare, gröna ärtor, potatismos & brynt smör
(Fish & shellfish patty, green peas, mashed potatoes & browned butter)
KÖTT: Lasagne på blandfärs, grana padano, rostad paprika & baby leaf sallad
(Lasagna of beef & pork, grana padano, roasted bell pepper & baby leaf salad)

95kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

ALLTID PÅ WIJKANDERS VARJE LUNCH

Wijkanders Caesarsallad 
Friterat kycklinglår, sidfläsk, tomat, parmesandressing & krutonger
(Deep-fried chicken, bacon, tomato, parmesan dressing & croutons)

Pot Au Feu
Fisk- & skaldjursgryta, fänkål, saffran, aioli, krutonger
(Seafood casserole, fennel, saffron, aioli, croutons)

105kr ink. sallad, bröd, vatten & kaffe

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!