Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

 

Torsdag 17/1
Vegetarisk: Pastagratäng, tomat & mozzarella, kålchips, persiljerot
(Pasta gratin, tomato & mozzarella, cabbage chips, parsley root)
Fisk: Stekt panerad sej, mangokräm, kokt potatis, citron & örtsallad
(Fried crumbed saithe, mango dressing, boiled potatoes, lemon & herb salad)
Kött: Citron- & örtbakat kycklinglår, couscoussallad, russin, kanel, rostad fänkål, mynta & yoghurt
(Lemon & herb baked chicken leg, couscous salad, raisins, cinnamon, roasted fennel, mint & yoghurt)

Fredag 18/1
Vegetarisk: Sojafärslasagne, mozzarella, cheddar, bakad tomat & babyspenat
(Soy protein lasagna, mozzarella, cheddar, baked tomato & baby spinach)
Fisk: Chilibakad fisk, nudelsallad, soja, miso, kål, morot, groddar & koriander
(Chili baked fish, noodle salad, soy, miso, cabbage, carrot, sprouts & coriander)
Kött: Stekt & glacerad kalvtritip, dragonsky, rostad potatis & rostade rotfrukter
(Roasted & glaced veal tritip, tarragon gravy, roasted potatoes & vegetables)

Wijkanders Lunch v 4

Måndag 21/1
Vegetarisk: Sesambakad rotselleri, nudelsallad, rostade nötter & noribuljong
(Sesame baked celeriac, noodle salad, roasted nuts & nori broth)
Fisk: Bakad torsk, soltorkad tomatpesto, basilika- & vitvinsås, kokt potatis
(Baked cod, sundried tomato pesto, basil & white wine sauce, boiled potatoes)
Kött: Ost- & jalapenokorv, potatismos, rostad lök, baconnaise & picklad gurka
(Cheese & jalapeno sausage, mashed potatoes, roasted onion, baconnaise & pickled cucumber)

Tisdag 22/1
Vegetarisk: Blomkål- & potatiscurry, garam masala, kikärtor, koriander & naanbröd
(Cauliflower & potato curry, garam masala, chickpeas, coriander & naan bread)
Fisk: Stekt strömming, potatismos, brynt smör & rårörda lingon
(Fried herring, mashed potatoes, browned butter & lingonberries)
Kött: Helstekt glacerad svensk kotlettrad, chipotleaioli & klyftpotatis
(Roasted glazed swedish pork loin, chipotle aioli & potato wedges)

Onsdag 23/1
Vegetarisk: Pasta Penne, jordärtskocka, citron & rostad getost
(Pasta Penne, jerusalem artichoke, lemon & roasted goat cheese)
Fisk: Ugnsstekt torsk, bacon, brysselkål, kycklingsky, ört- & potatisstomp
(Oven baked saithe, bacon, brussels sprouts, chicken gravy, herb & potato mash)
Kött: Nattbakad oxbringa, wok, chili, lime, ingefära, vårlök, soja, vitkål, morot, nudlar & koriander
(Slow cooked beef brisket, wok of chili, lime, ginger, spring onions, soy, cabbage, carrot, noodles & coriander)

Torsdag 24/1
Vegetarisk: Bönstroganoff, ris, smetana & saltgurka
(Bean Stroganoff, rice, smetana & pickled cucumber)
Fisk: Ost- & grönsaksgratinerad fisk, potatismos, dill, ärtskott & sockerärtor
(Cheese & vegetable gratinated fish, mashed potatoes, dill, pea sprouts & sugar snaps)
Kött: Panerad stekt kyckling, surkål, bacon, rostad potatis & örtsky
(Crumbed, fried chicken, choucroute, bacon, roasted potatoes & herb gravy)

Fredag 25/1
Vegetarisk: Grillad ädelostgratinerad spetskål, bulgur- & quinoasallad, bakad svamp & svampvinägrett
(Grilled & gratinated cabbage, blue cheese, bulgur & quinoa salad, baked mushrooms & mushroom vinaigrette)
Fisk: Havets Wallenbergare, potatismos, inlagd morot, dill, hackat ägg & brynt smör
(Seafood patty, mashed potatoes, pickled carrot, dill, chopped boiled egg & browned butter)
Kött: Carnitas på fläskkarré, bönor, avokado, friterad tortilla, sallad, tomat & picklad lök
(Carnitas of pork neck, beans, avokado, deep fried tortilla, salad, tomato & pickled onion)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!