Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Wijkanders Lunch v33

Måndag 12/8

Vegetariskt: Falafel, libabröd, fetaost, picklad lök, jalapenos & vitlöksdressing
(Falafel, liba bread, feta cheese, pickled onions, jalapenos & garlic dressing)
Fisk: Pocherad torsk, mussel- & dillsås, potatis- & gräslökskompott, citron
(Poached cod, mussel & dill sauce, crushed potatoes, chives & lemon)
Kött: Köttbullar, potatismos, gräddsås, lingon & inlagd gurka
(Meatballs, mashed potatoes, cream sauce, lingonberries & pickled cucumber)

Tisdag 13/8
Vegetarisk: Bakad potatis, chevre, rostade betor, ärtskott, solrosfrön & rostad lök
(Baked potato, chevre, roasted beets, pea sprouts, sunflower seeds & roasted onion)
Fisk: Lax- & skaldjurssallad, gräslöksvinägrett, 63°C ägg, krutonger, körsbärstomat & rödlök
(Salmon & shellfish salad, chives vinaigrette, 63°C egg, croutons, cherry tomatoes & red onions)
Kött: Rimmad oxbringa, rotmos, senap- & pepparrotssås, picklade senapsfrön & persilja
(Cured beef brisket, mashed roots, mustard & horseradish sauce, pickled mustard seeds & parsley)

Onsdag 14/8
Vegetarisk: Krämig risoni, rostad aubergine, marinerad mozzarella & saltrostade pumpakärnor
(Creamy risoni, roasted aubergine, marinated mozarella & salt roasted pumpkin seeds)
Fisk: Stekt kummel, stuvad spenat, örtslungad färskpotatis & citron
(Fried hake, creamed spinach, herb flavoured new potatoes & lemon)
Kött: Högrevsbolognese, pancetta, svamp, pasta, grana padano & ruccola
(Bolognese of beef chuck, pancetta, mushrooms, pasta, grana padano & rocket salad)

Torsdag 15/8
Vegetariskt: Linsragu på beluga- & röda linser, rostade rotfrukter, sparris & kallpressad rapsolja
(Lentil ragout of beluga & red lentils, roasted vegetables, asparagus & canola oil)
Fisk: Fisk- & skaldjurslasagne, röd curry, kokos, lime, kålsallad, koriander & böngroddar
(Seafood lasagna, red curry, coconut, lime, cabbage salad, coriander & bean sprouts)
Kött: Grillad rapsgriskotlett, rostad färskpotatis, grön sparris, rädisor & chilidressing
(Grilled canola fed pork loin, roasted new potatoes, green asparagus, radish & chili dressing)

Fredag 16/8
Vegetarisk :Paella, quorn, gröna ärtor, saffran, picklad grillad paprika & bakad rotselleri
(Paella, quorn, green peas, saffron, pickled grilled bell pepper & baked celeriac)
Fisk: Basilikabakad torsk, polentakräm, oliver, soltorkad tomat, grana padano & baby leaf sallad
(Basil baked cod, polenta cream, olives, sun dried tomato, grana padano & baby leaf salad)
Kött: Lasagne på nötfärs, bakad tomat, mozzarella & baby spenat
(Lasagna of beef, baked tomato, mozzarella & baby spinach)

Wijkanders Lunch v34

Måndag 19/8

Vegetariskt: Sojafärsbolognese, pasta, ruccolasallad, rostad tomat & Grana Padano
(Soy protein bolognese, pasta, rocket salad, roasted tomatoes & Grana Padano)
Fisk: Panko- & örtbakad torsk, dill- & potatisstomp, paprikakräm & citron
(Panko & herb baked cod, dill, chrushed potatoes, bell pepper cream & lemon)
Kött: Pannbiff, pepparsås, potatismos & saltgurka
(Beef patty, pepper sauce, mashed potatoes & pickles)

Tisdag 20/8
Vegetarisk: Cannelloni, ricotta, spenat, rostad paprika, tomat & Grana Padano
(Cannelloni, ricotta, spinach, roasted bell pepper, tomato & Grana Padano)
Fisk: Pocherad torsk, räk- & gräslökssås, potatismos, ört- & skottsallad
(Poached cod, shrimp & chive sauce, mashed potatoes, herb & sprout salad)
Kött: Högrevschili, ris, svarta bönor, gräddfil & picklad lök
(Beef chuck chili, rice, black beans, sour cream & pickled onions)

Onsdag 21/8
Vegetarisk: Bakad sötpotatis, fänkål, Granny Smith äpple, koriander, yoghurt & friterad halloumi
(Baked sweet potato, fennel, Granny Smith apple, coriander, yoghurt & deep fried halloumi)
Fisk: Bouillabaisse, friterat tunnbröd, sellericrudité, kokt potatis & yoghurt
(Bouillabaisse, deep fried flat bread, celery crudité, boiled potatoes & yoghurt)
Kött: Pastagratäng, bacon, svamp, rostad broccoli, mozzarella & basilika
(Pasta gratin, bacon, mushrooms, roasted broccoli, mozzarella & basil)

Torsdag 22/8
Vegetariskt: Linguine, svamp, grädde, citron, spenat & prästost
(Linguine, mushrooms, cream, lemon, spinach & matured cheese)
Fisk: Stekt sej, mangokräm, örtslungad potatis & citron
(Fried saithe, mango cream, herb seasoned potatoes & lemon)
Kött: Kycklinggryta, röd curry, ingefära, koriander, kokos & ris
(Chicken in red curry, ginger, coriander, coconut & rice)

Fredag 23/8
Vegetarisk :Grönsaksbiff, tzatziki, bulgursallad, kronärtskocka & ärtskott
(Vegetable patty, tzatziki, bulgur salad, artichoke & pea sprouts)
Fisk: Chilibakad kummel, nudelsallad, pak shoi & misodressing
(Chili baked hake, noodle salad, pak shoi & miso dressing)
Kött: Helgrillad fläskkarré, rostad palsternacka, äpple, cidervinägersås & rostad potatis
(Roasted pork neck, roasted parsnip, apple, cider vinegar sauce & roasted potatoes)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!