Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

 

 

Wijkanders Lunch v8

Måndag 18/2
Vegetarisk: Tortellini, spenat, valnötspesto, ruccola & Grana Padano
(Tortellini, spinach, walnut pesto, rocket salad & Grana Padano)
Fisk: Örtbakad fisk, krämig risoni, baby leaf sallad, pumpafrön & rostad tomat
(Herb baked fish, creamed risoni, baby leaf salad, pumpkin seeds & roasted tomatoes)
Kött: Kycklingfile, pasta, chili, paprika, grädde & persilja
(Chicken breast, pasta, chili, bell pepper, cream & parsley)

Tisdag 19/2
Vegetarisk: Sojafärs- & grönsaksgryta, bönor, saltgurka, ris & persilja
(Soy protein & vegetable ragout, beans, pickles, rice & parsley)
Fisk: Stekt strömming, potatismos, brynt smör, lingon & dill
(Fried herring, mashed potatoes, browned butter, lingonberries & dill)
Kött: Kålpudding, gräddsås, rårörda lingon & kokt potatis
(Cabbage & meat pudding, cream sauce, lingonberries & boiled potatoes)

Onsdag 20/2
Vegetarisk: Rostat matvetesallad, grönkål, aprikos, rostad mandel, yoghurt & stekt ost
(Roasted wheat berry salad, green cabbage, apricots, roasted almonds, yoghurt & fried cheese)
Fisk: Panerad stekt fisk, paprikayoghurt, rostad potatis & örtsallad
(Crumbed fried fish, bell pepper yoghurt, roasted potatoes & herb salad)
Kött: Lammfärsbiff, rostade rotsaker, rostad potatis & skysås
(Lamb patty, roasted vegetables, roasted potatoes & gravy)

Torsdag 21/2
Vegetarisk: Smördegspaj, bakad tomat, ricotta, solroskärnor & spenat
(Puff pastry pie, baked tomato, ricotta, sunflower seeds & spinach)
Fisk: Bakad fisk, inkokt pumpa, gnocchi, savoykål & svampbuljong
(Baked fish, pickled pumpkin, gnocchi, savoy cabbage & mushroom broth)
Kött: Senapsbakad fläskkarré, äppelcidersås, rostad palsternacka & potatis
(Mustard baked pork neck, apple cider sauce, roasted parsnips & potatoes)

Fredag 22/2
Vegetarisk: Bakad sötpotatis, friterad halloumi, äpple, fänkål, koriander, yoghurt & rostade cashewnötter
(Baked sweet potato, deep fried halloumi, apple, fennel, coriander, yoghurt & roasted cashew nuts)
Fisk: ”Sudado de pescado” på torsk, krossad potatis, citron- & örtvinägrett, spenat
(Bell pepper & chili baked fish, mashed potatoes, lemon & herb vinaigrette, spinach)
Kött: Biff lindström, råstekt potatis, persiljesmör & skysås
(Beef patty, capers, beets, roasted potatoes, parsley butter & gravy)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!