Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl 11:00 till 13:30.

 

Wijkanders Lunch v43

Måndag 21/10
Vegetariskt: Quorn i curry- & kokossås, mango chutney & ris
(Quorn in curry & coconut sauce, mango chutney & rice)
Fisk: Linguini, rökt lax, grädde, citron & grana padano
(Cheese & jalapeñokorv, pastagratäng & picklade grönsaker)
Kött: Cheese & jalapeñokorv, pastagratäng & picklade grönsaker
(Cheese & jalapeño sausage, pasta gratin & pickled vegetables.)

Tisdag 22/10
Vegetarisk: Ratatouille, råris, örtaioli, rostad tomat & spenat
(Ratatouille, brown rice, herb aioli, roasted tomatoes & spinach)
Fisk: Pocherad fisk, rödbeta, kapris, pepparrot, brynt smör & kokt potatis
(Poached fish, beetroot, capers, horseradish, browned butter & boiled potatoes)
Kött: Pulled pork, bönor, jalapeno, pitabröd & koriander
(Pulled pork, beans, jalapeno, pita bread & coriander)

Onsdag 23/10
Vegetarisk: Dhal på röda linser, sötpotatis, rostad blomkål & koriander
(Dhal på röda linser, sötpotatis, rostad blomkål & koriander )
Fisk: Pankobakad fisk, mango- & currykräm, rostad potatis
(Panko baked fish, mango & curry cream, roasted potatoes)
Kött: Kålpudding, gräddsås, kokt potatis & lingon
(Cabbage pudding, cream sauce, boiled potatoes & lingonberries)

Torsdag 24/10
Vegetariskt: Cannelloni, svampsås, parmesan, rödbetscrudité & ruccola
(Cannelloni, mushroom sauce, parmesan, beetroot crudité & rocket salad)
Fisk: Bakad fisk, vitvin- & dillsås, grönsaker, potatismos
(Baked fish, white wine & asparagus sauce, mashed potatoes)
Kött: Dragonbakat kycklingbröst, rostad vitlökskräm & ris
(Tarragon baked chicken breast, roasted garlic cream & rice)

Fredag 25/10
Vegetarisk: Pasta, sojafärs, tomat, svamp, basilika & riven ost
(Pasta, soy protein, tomato, mushrooms, basil & grated cheese)
Fisk: Lax- & fetaost biff, räkor, dillkräm, potatismos & salladslök
(Salmon & feta cheese patty, shrimps, dill cream, mashed potatoes & spring onions)
Kött: Köttbullar, potatismos, gräddsås & lingonsylt
(Meatballs, mashed potatoes, cream sauce & lingonberries)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!