Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl 11:00 till 13:30.

 

Fredag 6/12
Vegetarisk: Vegetarisk linguini bolognese, parmesan & ruccolasallad
(Vegetarisk linguini bolognese, parmesan & rocket salad)
Fisk: Bakad fisk, nudelsallad, kokos- & ingefärsbuljong, böngroddar
(Baked fish, noodle salad, coconut & ginger broth, bean sprouts)
Kött: Köttbullar, potatismos, gräddsås, lingonsylt & gurka
(Köttbullar, potatismos, gräddsås, lingonsylt & gurka)

 

Wijkanders Lunch v50

Måndag 9/12
Vegetariskt: Bön- & sojagryta, ris, saltgurka & Turkisk yoghurt
(Bean & soy protein ragout, rice, pickles & Turkish yoghurt)
Fisk: Pocherad fisk, räka- & vitvinsås, kokt potatis, dill
(Poached fish, white whine & shrimp sauce, boiled potatoes, dill)
Kött: Isterband, persiljestuvad potatis, skånsk senap & ciderbakad beta
(Swedish cured sausage, parsley creamed potatoes, whole grain mustard, baked beets, cider vinegar)

Tisdag 10/12
Vegetarisk: Tortellini, ricotta, spenat, tomat- & ostsås, rostade frön, grillad paprika
(Vegetable patty, potato salad, leek, radish, spinach & sundried tomato crème)
Fisk: Pankobakad sej, västkuströra, dillslungad potatis & citron
(Panko baked saithe, shellfish salad, dill seasoned potatoes & lemon)
Kött: Pytt i panna, bakad äggkräm, rödbetor & saltgurka
(Swedish hash, baked egg cream, beetroots & pickles)

Onsdag 11/12
Vegetarisk : Lins- & böncurry, sötpotatis, kardemumma, råråivna grönsaker & ris
(Lentil & bean curry, sweet potato, cardamon, grated vegetable salad & rice)
Fisk: Paprikabakad fisk, misogremolata & rostad potatis
(Bell pepper baked fish, miso gremolata & roasted potatoes)
Kött: Hjortskav, grädde, svamp, rårörda vinbär & potatismos
(Venison ragout, cream, mushrooms, preserved black currants & mashed potatoes)

Torsdag 12/12
Vegetariskt: Sojafärs- & svamplimpa, rostad potatis, gurka, mynta & yoghurt
(Soy protein & mushroom loaf, roasted potatoes, cucumber, mint & yoghurt)
Fisk: Fisk- & skaldjursgratäng, curry, kokos, sötpotatiskompott, ingefära & koriander
(Fish & shellfish gratin, curry, coconut, sweet potato mash, ginger & coriander
Kött: Köttfärslimpa, rostad potatis, morot & tzatziki
(Meat loaf, roasted potatoes, carrots & tzatziki)

Fredag 13/12
Vegetarisk: Krämig risoni, rostade grönsaker, ajvar relish & ruccola
(Creamy risoni, roasted vegetables, ajvar relish & rocket salad)
Fisk: Torskbiff, hackat ägg, pepparrot, smör, räkor, potatismos & dill
(Cod patty, egg, horseradish, butter, shrimps, mashed potatoes & dill)
Kött: Kycklinggryta, curry, kokos, ingefära, koriander, basmatiris & böngroddar
(Chicken casserole, curry, coconut, ginger, coriander, basmati rice & bean sprouts)

 

 

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!