Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

 

Fredag 21/6

STÄNGT

 

Wijkanders Lunch v26

Måndag 24/6

Vegetariskt: Cannelloni, tomatiserad ostsås, rostad tomat & ruccola
(Cannelloni, tomato & cheese sauce, roasted tomatoes, rocket salad)
Fisk: Pankobakad fisk, krämig spenat, kokt färskpotatis & citron
(Panko baked fish, creamy spinach, boiled new potatoes & lemon)
Kött: Isterband, stuvad potatis, rödbeta, senap & persilja
(Cured sausage, creamy potatoes, beetroots, mustard & parsley)

Tisdag 25/6
Vegetarisk: Risotto, svamp, citron, primör- & spenatsallad
(Risotto, mushrooms, lemon, vegetable & spinach salad)
Fisk: Pocherad fisk, räk- & dillsås, potatismos, pepparrot & örtsallad
(Poached fish, shrimp & dill sauce, mashed potatoes, horseradish & herb salad)
Kött: Köttbullar, potatismos, inlagd gurka, lingonsylt & gräddsås
(Meatballs, mashed potatoes, pickled cucumber, lingonberries & cream sauce)

Onsdag 26/6
Vegetarisk: Sallad på rostad rödbeta, getost, linser, valnötter & romansallad
(Salad with roasted beetrooots, goat cheese, lentils, walnuts & romano salad)
Fisk: Wijkanders Bouillabaisse, rouille, färskpotatis, rotselleri & morot
(Wijkanders Bouillabaisse, rouille, new potatoes, celeriac & carrot)
Kött: Lasagne på nötfärs, bakad tomat & spenat
(Lasagna of beef, baked tomato & spinach)

Torsdag 27/6
Vegetariskt: Sojafärslimpa, fetaost, soltorkad tomat, oliver, rostade rotfrukter, potatis & mynta yoghurt
(Soy protein loaf, feta cheese, sundried tomatoes, olives, roasted vegetables, potatoes & mint yoghurt)
Fisk: Pasta, rökt lax, saffran, sparris & baby leaf sallad
(Pasta, smoked salmon, saffron, asparagus & baby leaf salad)
Kött: Köttfärslimpa, fetaost, soltorkad tomat, oliver, rostad rotfrukter, potatis & mynta yoghurt
(Meat loaf, feta cheese, sundried tomatoes, olives, roasted vegetables, potatoes & mint yoghurt)

Fredag 28/6
Vegetarisk :Grekisk sallad, fetaost, bakad tomat, kalamataoliver, bulgur & tzatziki
(Greek salad, feta cheese, baked tomato, Kalamata olives, bulghur & tzatziki)
Fisk: Fisk- & skaldjurslasagne, grön curry, kokos, kål- & böngroddsallad, rostad cashewnöt
(Fish & shellfish lasagna, green curry, coconut, cabbage & bean sprout salad, roasted cashew nut)
Kött: Nattbakad kalvhögrev, rostad potatis, rotsaker & dragonkräm
(Slow cooked veal chuck, roasted potatoes, vegetables & tarragon cream)

 

Wijkanders Lunch v27

Måndag 1/7

Vegetariskt:Rostad kålrot, fetaostkräm, bulgur, oregano & vitlök
(Roasted turnip, feta cheese cream, bulgur, oregano & garlic)
Fisk: Bakad torsk, soja- & svampbuljong, kål, morot, purjolök, citrongräs & friterade nudlar
(Baked cod, soy & mushroom broth, cabbage, carrot, leek, lemongrass & deep fried noodles)
Kött: Pasta, rökt skinka, svamp, picklad lök, ruccola & grana padano
(Pasta, smoked ham, mushrooms, pickled onions, rocket salad & grana padano)

Tisdag 2/7
Vegetarisk: Tortellini, ricotta, spenat, krämig tomatsås, torkade oliver, kronärtskocka & spenat
(Tortellini, ricotta, spinach, creamy tomato sauce, dried olives, artichoke & spinach)
Fisk: Fisk- & skaldjursgratäng, potatis- & dillmos, skaldjursås & spenat
(Seafood gratin, mashed potatoes, dill, shellfish sauce & spinach)
Kött: Jalapeno- & ostkorv, tomatsalsa, ost- & potatiskompott, rostad lök & picklad gurka
(Jalapeno & cheese sausage, tomato salsa, cheese & potato mash, roasted onions & pickled cucumber)

Onsdag 3/7
Vegetarisk: Kvarngrynssallad, rostad broccoli, picklad lök, chilimarinerad fetaost & rostade frön
(Mixed oat salad, roasted broccoli, pickled onions, chili marinated feta cheese & roasted seeds)
Fisk: Panerad stekt sej, remouladsås, dillslungad färskpotatis & citron
(Crumbed fried saithe, sauce remoulade, dill seasoned new potatoes & lemon)
Kött: Pannbiff, stekt lök, rostad potatis, skysås & lingonsylt
(Beef patty, fried onions, roasted potatoes, gravy & lingonberries)

Torsdag 4/7
Vegetariskt: Smördegspaj, tomatkräm, baked vikentomater, ricotta, örter & sallad
(Puff pastry pie, tomato cream, baked tomatoes from ”Viken” ricotta, herbs & salad)
Fisk: Panko- & örtbakad torsk, aubergine- & zucchinikompott, citronrostad potatis
(Panko & herb baked cod, aubergine & zucchin compote, lemon roasted potatoes )
Kött: Pulled pork, ris, bönor, koriander, picklad lök, vitlöksdressing & sallad
(Pulled pork, rice, beans, coriander, pickled onions, garlic dressing & salad)

Fredag 5/7
Vegetarisk  :Polentakaka, haricots verts- & vaxbönsallad, quinoa & mozzarella
(Polenta, haricots verts & wax bean salad, quinoa & mozzarella)
Fisk: Sotad laxsallad, glasnudlar, mango, melon, sojabönor & ponzudressing
(Seared salmon salad, glass noodles, mango, melon, soybeans & ponzu sauce )
Kött: Grillad kycklingfilé, potatissallad, kapris, senap, majonnäs, baby leaf & rostade tomater
(Grilled chicken breast, potato salad, capers, mustard, mayo, baby leaf salad & roasted tomatoes)

Wijkanders Lunch v28

Måndag 8/7

Vegetariskt: Bakad rotselleri, linser, rostad potatis & örtkräm
(Baked celeriac, lentils, rosted potatoes & herb cream)
Fisk: Kokt fisk, picklade morötter, potatismos & gräslökskräm
(Poached fish, pickled carrots, mashed potatoes & chive cream)
Kött: Pytt i panna, äggkräm, rödbetor & saltgurka
(Swedish hash, egg cream, beets & pickles)

Tisdag 9/7
Vegetarisk: Cannelloni, ricotta, spenat, rostad tomat & ostsås
(Cannelloni, ricotta, spinach, roasted tomatoes & cheese sauce)
Fisk: Ugnsstekt fisk, vitvin- & räksås, kokt potatis, citron
(Baked salmon, white wine & shrimp sauce, boiled potatoes, lemon)
Kött: Tomatbakat kycklingbröst, cannelloni, tomatsås & spenat
(Tomato baked chicken breast, cannelloni, tomato sauce & spinach)

Onsdag 10/7
Vegetarisk: Bönchili, smetana, ris & saltgurka
(Bean chili, smetana, rice & pickles)
Fisk: Pocherad torsk, hackat ägg, pepperrot, dill, brynt smör & kokt potatis
(Poached cod, egg, horseradish, dill, browned butter & boiled potatoes)
Kött: Högrevschili, bönor, smetana, ris & saltgurka
(Beef chuck chili, beans, smetana, rice & pickles)

Torsdag 11/7
Vegetariskt: Mac ´n cheese, grillad zucchini, rostad paprika & ruccola
(Mac ´n cheese, grilled zucchini, roasted bell pepper & rocket salad)
Fisk: Stekt kolja, dillkräm, citron, inlagda grönsaker & potatismos
(Fried saithe, dill cream, lemon, pickled vegetables & mashed potatoes)
Kött: Ostgratinerad pasta, louisiana hot chorizo, grillad paprika & ruccola
(Cheese & pasta gratin, louisiana hot chorizo, grilled bell pepper & rocket salad)

Fredag 12/7
Vegetarisk :Vegetarisk lasagne, zucchini, tomat, mozzarella & spenat
(Vegetarian lasagna, zucchini, tomatoes, mozzarella & spinach)
Fisk: Ört- & vitlöksbakad kolja, ratatouille & potatismos
(Herb & garlic baked haddock, ratatouille & mashed potatoes )
Kött: Helstekt rapsgriskotlett, ratatouille, rostad potatis & aioli
(Roasted canola fed pork, ratatouille, roasted potatoes & aioli)

 

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!