Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl 11:00 till 13:30.

 

 

Torsdag 10/10
Vegetariskt: Citronrisotto, sojabönor, ärtskott, rostade frön & Grana Padano
(Lemon risotto, soy beans, pea sprouts, roasted seeds & Grana Padano)
Fisk: Currybakad fisk, krossad sötpotatis, chili, vitlök, misoyoghurt & koriander
(Curry baked fish, mashed sweet potato, chili, garlic, miso yoghurt & coriander)
Kött: Helstekt fläskkarré, öl, lök, potatis, lingon & saltgurka
(Roasted pork neck, beer, onions, potatoes, lingonberries & pickles)

Fredag 11/10
Vegetarisk: Quesadilla, bönsalsa, avokado, sallad, koriander & tomat
(Quesadilla, bean salsa, avokado, salad, coriander & tomatoes)
Fisk: Pankobakad torsk, västkuströra, krossad potatis, dill, rostad vitlök & citron
(Panko baked cod, shellfish salad, mashed potatoes, dill, roasted garlic & lemon)
Kött: Kalvfärsbiff, potatismos, pepparsås & rårörda vinbär
(Veal patty, mashed potatoes, pepper sauce & preserved black currants)

Wijkanders Lunch v42

Måndag 14/10
Vegetariskt: Marinerad tofu, nudelwok, morot, sojabönor, kål & chilikräm
(Marinated tofu, noodle wok, carrot, soy beans, cabbage & chili cream)
Fisk: Pocherad torsk, ägg, räkor, dill, smörslungad potatis & citron
(Poached cod, egg, shrimps, dill, butter seasoned potatoes & lemon)
Kött: Kycklingbröst i kokos- & limesås, chili, koriander, ris & rostade cashewnötter
(Chicken breast in coconut & lime sauce, chili, coriander, rice & roasted cashew nuts)

Tisdag 15/10
Vegetarisk: Grönsakspytt i panna, vitlöksyoghurt, basilika, rostad lök & 63° ägg
(Vegetable swedish hash, garlic yoghurt, basil, roasted onion & 63° egg)
Fisk: Pankobakad fisk, ångade grönsaker, kapriskräm & dillslungad potatis
(Panko baked fish, steamed vegetables, capers cream & dill seasoned potatoes)
Kött: Pytt i panna, äggkräm, saltgurka & rödbetor
(Swedish hash, egg cream, pickles & beetroots)

Onsdag 16/10
Vegetarisk: Rostad rödbeta, bakad vitkål, linser, ädelostkräm & spenat
(Roasted beetroot, baked cabbage, lentils, blue cheese dressing & spinach)
Fisk: Fisk- & skaldjursgratäng, potatismos, dill, citron
(Seafood gratin, mashed potatoes, dill & lemon)
Kött: Teriyakiglacerad fläskfilé, stekta nudlar, rostade nötter & böngroddar
(Teriyaki glazed pork belly, fried noodles, roasted nuts & bean sprouts)

Torsdag 17/10
Vegetariskt: Provencalsk grönsaksgryta, rostad potatis, aioli & rostade solrosfrön
(Vegetable ragout ”Provencal”, roasted potatoes, aioli & roasted sunflower seeds)
Fisk: Friterad torsk, romansallad, mangosalsa, koriander, salladslök & quinoa
(Deep fried cod, romano salad, mango salsa, coriander, spring onions & quinoa)
Kött: Hjortskav, svamp, svarta vinbär & potatismos
(Venison sautee, mushrooms, preserved black currants & mashed potatoes)

Fredag 18/10
Vegetarisk: Tortellini, svampsås, ricotta, spenat, picklad svamp & grönkål
(Tortellini, mushroom sauce, ricotta, spinach, pickled mushrooms & green cabbage)
Fisk: Fisk- & skaldjursgryta, röd curry, kokos, lime, kikärtor & kål
(Seafood casserole, red curry, coconut, lime, chick peas & cabbage)
Kött: Pannbiff, stekt lök, skysås, lingon & rostad potatis
(Beef patty, roasted onions, gravy, lingonberries & roasted potatoes)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!