Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

Lunchmeny v46 12/11-16/11

Wijkanders Lunch v46

Torsdag 15/11
Vegetarisk: Nudelsallad, koriander, lime, ingefära, rostade nötter & sojamarinerat ägg
(Noodle salad, coriander, lime, ginger, roasted nuts & soy marinated egg)
Fisk: Stekt panerad sej, grön ärtmajonnäs, dillslungad potatis & citron
(Fried crumbed saithe, green pea mayonnaise, dill seasoned potatoes & lemon)
Kött: Kycklingbröst, mynta, lime, ingefära, basmatiris, spiskummin, mango- & yoghurtdressing
(Chicken breast, mint, lime, ginger, basmati rice, cumin, mango & yoghurt dressing)

Fredag 16/11
Vegetarisk: Gnocchi, svamp, grönkål, tryffel, Grana Padanokräm & äpple
(Gnocchi, mushrooms, green cabbage, truffle, Grana Padano cream & apple)
Fisk: Torskbiff, rödbetor, bacon, kapris, brynt smör & potatismos
(Cod patty, beets, bacon, capers, browned butter & mashed potatoes)
Kött: Lasagne på svenskt vildsvin, spenat, getost & bakade tomater
(Lasagna of Swedish wild boar, spinach, goat cheese & baked tomatoes)

Med reservation för ändring av råvaror

Lunchmeny v47 19/11-23/11

Wijkanders Lunch v47

Måndag 19/11
Vegetarisk: Bön- & tomatgryta, sojafärs, ris, turkisk yoghurt & inlagd gurka
(Bean & tomato ragout, soy protein, rice, turkish yoghurt & pickled cucumber )
Fisk: Rödbetsbakad torsk, apelsin- & smörsås, dillslungad potatis
(Beetroot baked cod, orange & butter sauce, dill flavoured potatoes)
Kött: Högrev- & sojafärssbolognese, linguine, Grana Padano & ruccolasallad
(Beef chuck & soy protein bolognese, linguine, Grana Padano & rocket salad)

Tisdag 20/11
Vegetarisk: Vegetarisk lasagne, spenat & valnötter, bakad blomkål & jordärtskocka
(Vegetarian lasagna, spinach & walnuts, baked cauliflower & Jerusalem artichoke)
Fisk: Mannerströmming, potatismos, rårörda lingon & brynt smör
(Fried herring, mashed potatoes, lingonberries & browned butter)
Kött: Färsbiff, pepparsås, råstekt potatis & rårörda lingon
(Beef patty, pepper sauce, roasted potatoes & lingonberries)

Onsdag 21/11
Vegetarisk: Stekt panerad ost, tartarsås, rostade rotfrukter & stekt potatis
(Fried crumbed cheese, tartar sauce, roasted vegeatbles & roasted potatoes)
Fisk: Mandelbakad fisk, skirat smör, dillkokt barskepotatis, citron & råkostsallad
(Almond baked fish, clarified butter dill boiled potatoes, lemon & vegetable salad)
Kött: Pytt i panna, äggkräm, inlagd gurka & rödbetor
(Swedish hash, egg cream, pickles & beetroot)

Torsdag 22/11
Vegetarisk: Grönkål, 63 ° ägg, vita bönor, potatis, rostad kålbuljong & färskost
(Green cabbage, 63 ° egg, white beans, potatoes, roasted cabbage broth & cream cheese)
Fisk: Bakad långa, dill- & rödvinssky, bacon & kokt potatis
(Baked ling, dill & red wine gravy, bacon & boiled potatoes)
Kött: Nattbakad rapsgrissida, rödkål, skysås & rostad potatis
(Slow cooked Swedish pork belly, red cabbage, gravy & roasted potatoes)

Fredag 23/11
Vegetarisk: Svampsoppa på skogssvamp, cognac, grädde, kålchips, färskost & osttoast
(Mushroom soup, cognac, cream, cabbage chips, cream cheese & cheese toast)
Fisk: Laxpudding, smör, dill & inlagd gurka
(Salmon pudding, butter, dill & pickled cucumber)
Kött: Boeuf bourguignon, bacon, syltlök, svamp & potatismos
(Boeuf bourguignon, bacon, onions, mushrooms & mashed potatoes)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!