Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

Wijkanders Lunch v38

Lunchmeny v38 17/9-21/9

Torsdag 20/9
Vegetarisk: Polentakaka, örtbakad aubergin, yoghurtdressing & belugalinser
(Grilled polenta, herb baked aubergin, yoghurt dressing & beluga lentils)
Fisk: Sojabakad kummel, svampbuljong, rostade rotfrukter & picklad ostronskivling
(Soy baked hake, mushroom broth, roasted vegetables & pickled oyster mushrooms)
Kött: Nattbakat högrev från Ugglarp, dragonkräm, råstekt potatis & bakad tomat
(Slow cooked beef chuck from Ugglarp, tarragon cream, fried potatoes & baked tomato)

Fredag 21/9
Vegetarisk: Bowl, ris, sojabönor, mango, marinerad tofu, koriander & chilikräm
(Bowl, rice, soy beans, mango, marinated tofu & chili dressing)
Fisk: Stekt panerad sej, västkuströra, kokt potatis, dill & citron
(Fried crumbed saithe, shellfish salad, boiled potatoes, lemon & dill)
Kött: Nötfärsbiff på svensk färs, rostad potatis- & rotfrukter, pepparsås
(Beef patty of Swedish beef, , roasted potatoes & vegetables, pepper sauce)

Med reservation för ändring av råvaror

Lunchmeny v39 24/9-28/9

Wijkanders Lunch v39

Måndag 24/9
Vegetarisk: Tortellini, valnötssås, grillad zucchini & spenatsallad
(Tortellini, walnut sauce, grilled zucchini & spinach salad)
Fisk: Pankobakad torsk, gräslök- & vitvinsås, örtslungad potatis & citron
(Panko baked cod, chive & white wine sauce, herb seasoned potatoes, lemon)
Kött: Isterband, stuvad potatis, rödbetor, skånsk senap & persilja
(Cured sausage, creamed potatoes, beetroots, whole grain mustard & parsley)

Tisdag 25/9
Vegetarisk: Bakad potatis, fetaostkräm, ärtor, ärtskott, rostad lök & frön
(Baked potato, feta cheese cream, peas, pea sprouts, roasted onion & seeds)
Fisk: Örtbakad kolja, krämig risoni, rostade tomater & baby leaf sallad
(Herb baked haddock, creamy risoni, roasted tomatoes & baby leaf salad)
Kött: Kycklinggryta med röd curry, kokos, ingefära, lime jasminris & koriander
(Chicken casserole with red curry, coconut, ginger, lime, jasmine rice & coriander)

Onsdag 26/9
Vegetarisk: Raggmunk, bakad portabello, bakad lök, färskostkräm & pumpafrön
(Potato pancake, baked portabello mushroom, baked onion, cream cheese cream & pumpkin seeds)
Fisk: Pocherad torsk, rödbetor, kapris, potatismos & pepparrotssmör
(Poached cod, beetroots, capers, mashed potatoes & horseradish butter)
Kött: Köttfärslimpa, tzatziki, råstekt potatis, soltorkad tomat, fetaost & torkade oliver
(Meatloaf, tzatziki, roasted potatoes, sundried tomatoes, feta cheese & dried olives)

Torsdag 27/9
Vegetarisk: Risotto, rostade grönsaker, grana padano, spenat & citron
(Risotto, roasted vegeatbles, grana padano, spinach & lemon)
Fisk: Friterad kolja, kapris- & persiljemayo, klyftpotatis & citron
(Deep fried haddock, capers & parsley mayo, potato wedges & lemon)
Kött: Rimmad oxbringa, rotmos, senapsås, pepparrot & persilja
(Slow cooked beef brisket, root mash, mustard sauce, horseradish & parsley)

Fredag 28/9
Vegetarisk: Sojafärsbiff, svampsås, potatismos & rårörda vinbär
(Minced soy patty, mushroom sauce, mashed potatoes & preserved black currants)
Fisk: Havets Wallenbergare, gröna ärtor, mos, brynt smör, dill & citron
(Seafood patty, green peas, mashed potatoes, browned butter, dill & lemon)
Kött: Lasagne, marinerad mozzarella, bakad tomat & ruccola
(Lasagne, marinated mozzarella, baked tomato & rocket salad)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!