Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av ”bricklunch” i en lyxigare variant där vi serverar tallriken på borden. Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Vår tanke med lunchen är en okomplicerad betalning via en bemannad eller obemannad kassa av gästerna själva, och sedan självservering av sallad, bröd och andra tillbehör. Servering från kök till bord av lunchrätterna gör vi i personalen på Wijkanders. Lunchen serveras vardagar från kl11:00 till 13:30.

Följ oss på Facebook och Instagram för uppdateringar och kvällsevents samt erbjudanden.

Wijkanders Lunch v33

Wijkanders Lunch v34

Lunchmeny v34 20/8-24/8

Måndag 20/8
Vegetarisk: Sojafärsbolognese, pasta, ruccolasallad, rostad tomat & Grana Padano
(Soy protein bolognese, pasta, rocket salad, roasted tomatoes & Grana Padano)
Fisk: Panko- & örtbakad torsk, dill- & potatisstomp, kall paprikakräm & citron
(Panko & herb baked cod, dill, chrushed potatoes, cold bell pepper cream & lemon)
Kött: Pannbiff, pepparsås, potatismos & saltgurka
(Beef patty, pepper sauce, mashed potatoes & pickles)

Tisdag 21/8
Vegetarisk: Cannelloni, ricotta, spenat, rostad paprika, tomat & Grana Padano
(Cannelloni, ricotta, spinach, roasted bell pepper, tomato & Grana Padano)
Fisk: Pocherad torsk, räk- & gräslökssås, potatismos, ört- & skottsallad
(Poached cod, shrimp & chive sauce, mashed potatoes, herb & sprout salad)
Kött: Högrevschili, ris, svarta bönor, gräddfil & picklad lök
(Beef chuck chili, rice, black beans, sour cream & pickled onions)

Onsdag 22/8
Vegetarisk: Bakad sötpotatis, fänkål, Granny Smith äpple, koriander, yoghurt & friterad halloumi
(Baked sweet potato, fennel, Granny Smith apple, coriander, yoghurt & deep fried halloumi)
Fisk: Bouillabaisse, friterat tunnbröd, sellericrudité, kokt potatis & yoghurt
(Bouillabaisse, deep fried flat bread, celery crudité, boiled potatoes & yoghurt)
Kött: Pastagratäng, bacon, svamp, rostad broccoli, mozzarella & basilika
(Pasta gratin, bacon, mushrooms, roasted broccoli, mozzarella & basil)

Torsdag 23/8
Vegetarisk: Linguine, svamp, grädde, citron, spenat & prästost
(Linguine, mushrooms, cream, lemon, spinach & matured cheese)
Fisk: Stekt sej, mangokräm, örtslungad potatis & citron
(Fried saithe, mango cream, herb seasoned potatoes & lemon)
Kött: Kycklinggryta, röd curry, ingefära, koriander, kokos & ris
(Chicken in red curry, ginger, coriander, coconut & rice)

Fredag 24/8
Vegetarisk: Grönsaksbiff, tzatziki, bulgursallad, kronärtskocka & ärtskott
(Vegetable patty, tzatziki, bulgur salad, artichoke & pea sprouts)
Fisk: Chilibakad kummel, nudelsallad, pak shoi & misodressing
(Chili baked hake, noodle salad, pak shoi & miso dressing)
Kött: Helgrillad fläskkarré från Ugglarp, rostad palsternacka, äpple, cidervinägersås & rostad potatis
(Roasted pork neck from Ugglarp, roasted parsnip, apple, cider vinegar sauce & roasted potatoes)

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!