Välkomna på lunch på Wijkanders!

Wijkanders lunchkoncept är en modern och tilltalande form av bricklunch i en lyxigare variant.

I lunchen ingår det en trevlig salladsbuffé, bröd och kaffe/te.
Vegetariskt 95:- Kött/ Fisk 105:-
Köket är inspirerat av främst det svenska klassiska köket med intryck från Frankrike och delar av Europa.

Lunchen serveras vardagar från kl 11:00 till 13:30.

The lunch is served from 11:00 until 13:30

Måndag  17/1
Veg: Sojafärs- & svamplasagne, råkostsallad
Soy protein & mushroom lasagna, vegetable salad
Fisk: Fiskgratäng, potatismos, skaldjurssås, räkor & dill
Fish gratin, mashed potatoes, shellfish sauce, shrimps & dill
Kött: Tandoori- & yoghurtmarinerad kyckling, ris, mango chutney, koriander
Tandoori & yoghurt marinated chicken, rice, mango chutney, coriander

Tisdag 18/1
Veg: Chili sin carne, ris, yoghurt & koriander
Chili sin carne, rice, yoghurt & coriander
Fisk : Örtbakad fisk, rotselleri, morot, potatis, tomat- & örtsås, smetana
Herb baked fish, celeriac, carrot, potatoes, tomato & herb sauce, smetana
Kött: Pytt i panna, rödbetor, äggkräm, saltgurka & persilja
Swedish hash, beet roots, egg crème, pickles & parsley

Onsdag 19/1
Veg: Falafelsallad, vitlöksdressing, pitabröd, svarta bönor & koriander
Falafel salad, garlic dressing, pita bread, black beans & coriander
Fisk :Stekt panerad fisk, Dansk remoulad, kokt potatis, broccoli & blomkål
Fried crumbed fish, Danish remouade, boiled potatoes, broccoli & cauliflower
Kött: Viltskav, svamp, potatismos, rårörda vinbär & persilja
Game ragout, mashed potatoes, preserved black currants & parsley

Torsdag 20/1
Veg: Nasi Goreng, ägg, gröna ärtor, paprika, kikärtor, lök, kål & chilidressing
Nasi Goreng, egg, green peas, bell pepper, chick peas, onions, cabbage & chili dressing
Fisk : Ångad fisk, bacon, rödvinsås, potatismos, persilja & dill
Steamed fish, bacon, red wine sauce, mashed potatoes, parsley & dill
Kött: Biff Lindström, rostad potatis, skysås, persilja & saltgurka
Beef patty, beet root, gravy, roasted potatoes, parsley & pickles

Fredag 21/1
Veg: Enchiladas, sojafärs, lök, paprika, avokadokräm, pico de gallo & sallad
Enciladas, soy protein, onions, bell pepper, avocado cream, pico de gallo & salad
Fisk : Bouillabaisse, potatis, aioli, fänkål, krutonger & räkor
Bouillabaisse, potatoes, aioli, fennel, croutons & shrimps
Kött: Boeuf Bourguignon, bacon, svamp, syltlök, rödvinsås, potatismos & persilja
Boeuf Bourguignon, bacon, mushroom, onions, red wine sauce, mashed potatoes & parsley

Med reservation för ändring av råvaror

För specifika framtida allergenfrågor, skicka ett mail till bokning@wijkanders.se så besvaras din fråga så snart som möjligt.
Vi skriver menyn med all allergeninformation dagligen i restaurangen.

Välkomna på lunch!